Германия изпраща нов пакет военна помощ на Украйна, съобщи германското правителство,

...
Германия изпраща нов пакет военна помощ на Украйна, съобщи германското правителство,
Коментари Харесай

Германия изпраща нов пакет военна помощ на Украйна - включва 10 танка Leopard 1

Германия изпраща нов пакет военна помощ на Украйна, съобщи германското държавно управление, представено от " Гордон ".

Военният пакет включва: 10 танка Leopard 1A5, 14 автомобила Bandvagn 20, пет верижни медицински транспортни средства Warthog Ambulance, един танк Winsent 1 за разминиране, 10 дрона VECTOR, 14 наземни радара GO12, три автомобила за гранична защита, четири транспортьора на танкове 8x8 HX81, 16 камиона Zetros, 13 камиона MAN TGS и 1,4 милиона патрона за огнестрелни оръжия.

От старта на нашествието украинските въоръжени сили са получили от Германия противотанкови оръжия, самоходни гаубици, бойни машини на пехотата Marder, зенитни самоходни оръдия Gepard, системи за противовъздушна защита, реактивни системи за залпов огън, танкове Leopard и други.

През март 2023 година Шолц увери, че Германия ще усили производството на муниции, както и потенциала за ремонт на оръжия, с цел да поддържа по-добре Украйна.

Според немското държавно управление през 2022 година Германия е предоставила на Киев оръжия на стойност към 2 милиарда евро, а възнамерява за тази година да обезпечи за близо 5,4 милиарда евро.

На 12 ноември Bloomberg, базирайки се на източници, оповести, че ръководещата коалиция на канцлера Шолц се е съгласила да усили немската военна помощ през 2024 година до 8 милиарда евро.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР